pixel

Еврокомисията одобри проекта за Западната дъга

zapudna duga

Заместник-министърът на транспорта Петър Киров обяви, че Европейската комисия е одобрила проекта за Западната дъга на Софийския околовръстен път, съобщи Фокус.

„Европейската комисия изпрати официалното си решение, с което одобрява апликационната форма на проекта за изграждане на Западната дъга на Софийския околовръстен път“, заяви той.

Обектът се финансира от Кохезионния фонд на ЕС чрез Оперативна програма „Транспорт“, посочи Киров.

„Цялата дължина на трасето е около 8,5 км. Предвижда се основната част на новия път да има три ленти във всяка посока на движение“, разкри Петър Киров.

Проектът започва от сегашната пресечна точка на Околовръстния път на София с АМ „Люлин“ и завършва след бъдещата връзка със Северна скоростна тангента и автомагистрала София – Калотина.

Проектът се изпълнява по ос 2 „Развитие на пътната инфраструктура по Транс-европейските и основните национални транспортни оси“ на Оперативна програма „Транспорт“.

За неговото изпълнение към момента е предоставена безвъзмездна финансова помощ в размер на 44 803 076 лв., от които от Кохезионния фонд на ЕС са 35 842 461 лв. Обектът е разделен на два участъка, като първият е в процес на изпълнение и е достигнал физически напредък от над 40%.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: