pixel

Започва ремонт на Златишкия проход

remont

Днес започва ремонтът на Златишкия проход, който е затворен за движение от близо 20 години. Проходът е дълъг около 27 км и е част от пътя от Джурово до Пирдоп. Финансирането на проекта е по линия на фонд “Региони” в бюджета, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Пътят ще бъде ремонтиран на два етапа. Първият предвижда рехабилитация на 10 км от целия участък. В него ще бъдат вложени 5 млн. лв. През втория етап ще бъде приключен цялостно ремонтът на прохода. Рехабилитацията ще бъде извършена от Обединение “София 2010” на база на договор за текущо и зимно поддържане на републиканските пътища. Стартът на ремонта ще бъде даден от регионалния министър Десислава Терзиева.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: