pixel

Подновяват ремонта на моста над река Стряма

Днес се подновява ремонтът на платното в посока Бургас, на моста над река Стряма, при 136-ия километър от магистрала „Тракия“, съобщиха от АПИ.
Укрепването на съоръжението стартира през май с осигурените от правителството над 2,1 млн. лв.

В началото на месец юли завършиха ремонтно-възстановителните дейности на моста в посока София. Строителните работи бяха временно преустановени, с цел по-висока безопасност и удобство при пътуването в началото на активния туристически сезон.

За изпълнение на ремонтно-възстановителните дейности от днес ще бъде ограничено изцяло движението на моторните превозни средства в платното за Бургас. Трафикът ще бъде пренасочен в обновеното платно на моста, в посока София, двупосочно.

Необходимо е шофьорите да следват стриктно поставената сигнализация и въведеното ограничение на скоростта. Строителните работи включват ремонт на пътната плоча, хидроизолация, нови тротоарни конзоли, възстановяване на бетоновите повърхности по долното строене, нови дилатационни фуги, отводнители, ограничителни системи, парапети и маркировка.

Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е 15 ноември 2016 г.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: