Модернен дом от 31 стари корабни контейнера

dom konteineri

Архитектът Тод Милър от ZieglerBuild изненада Австралийската архитектурна общност с поразителна модерна резиденция, построена от 31 стари корабни контейнери. Разположена на 706 кв. м. в Грейсвил, тихо предградие на Бризбейн, Куинсланд, този неконвенционален дом създава вечно чувство за празник. Креативното жилище се простира на три етажа, украсено е с графити и има внушителен соленоводен басейн.

dom konteineri

Преходът между закрито и открито е бил ключов фактор при планирането на този дом. Резултатът е изразен в многобройни открити пространства на всяко ниво. Домът има четири спални, разположени на горните две нива, които предлагат достатъчно пространство и неприкосновеност на личния живот за разрастващото се семейство, което ще обитава къщата. Големите прозорци създават жива връзка с близката река и тучните зелени околности.

dom konteineri

жгяаог

dom konteineri

гяжогг

dom konteineri

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: