15 семейства без дом, етажът им бил незаконен

zakon

15 пловдивски семейства, някои от които с малки деца, останаха на улицата, защото последният пети етаж на кооперацията им бил незаконно построен. Инспектори от Държавния строителен контрол запечатаха вчера вдигнатата преди 14 г. кооперация на ул. „Люле Бургас” 32 с мотива, че не е въведена в експлоатация по законния ред, пише в. „Марица“.

Живеещите там закупили апартаменти „на зелено“ през 1997 г. Сградата тогава била в процес на строителство, но предприемачът не спазил одобрения план и надградил етаж и половина, разказа Александър Джиджов от коопирацията. Това попречило по-късно сградата да получи Акт 16.

За неспазените обещания на строителя живеещите сигнализирали непрекъснато институциите, но без резултат. „Трябваше още тогава да се пристъпи към събарянето на незаконното, а не сега да ни гонят„, коментира Джиджов. И попита дали строителният контрол мери с един и същи аршин, когато става дума за техния блок и незаконните къщи на ромите.

Според пловдивчанина, всичко тръгнало от жалба срещу предприемача, че е продал един и същи апартамент два пъти.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: