Продажбите продължават да нарастват в съседна Турция

turtzia

През август 2014 г. в Турция са били продадени 105 624 недвижими имоти. Това е с 25% повече в сравнение със същия месец на миналата година, сочат данните на Националния статистически институт на страната. Прогнозата на анализатори, че след изборите сделките ще се увеличат, се сбъднаха. Доказателство е, че през юли тази година са извършени 81 100 сделки, или с 20% по-малко в сравнение с юли 2013-а, съобщава от fakti.bg.

Добрият за имотния пазар август обаче не успя да заличи тенденцията на общ спад в броя покупко-продажби. От началото на годината са сключени 715 501 продажби, а цените са се повишили с 11%. Това е със 7.3% по-малко в сравнение с януари-август 2013 г.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: