pixel

Най-скъпият небостъргач в света

nebosturgach

Цената на квадратен метър площ в един от многобройните небостъргачи в Хонконг достигна 63 300 USD, което го превърна в най-скъпия в цял свят. Посочената цена е с 50% по-висока от следващата в класацията най-скъпа сграда от този тип, разположена в Токио – 41 800 USD/кв.м, отбелязват анализатори на консултантската компания Knigt Frank, автори на индекса Skyscraper.

Първото място на Хонконг се обяснява с дефицита на парцели. Липсата на достатъчно земя кара инвеститорите да използват максимално въздуха над придобия терен, съобщава fakti.bg.

Европейският лидер в ценово отношение е Лондон. Там имотите в небостъргачите се търгуват два пъти по-скъпо от тези в Париж или Франкфурт.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: