pixel

Google купува тока от 4 вятърни ферми в Швеция

google

Усилията на Google да захранват своите търсещи машини и услуги със 100 процента възобновяема енергия отидоха още една стъпка напред, след като голямата технологична компания се съгласи да изкупува електричество от четири шведски вятърни ферми.

Eolus Vind потвърди, че е подписала 10-годишен договор за продажба на енергията от 29 от своите вятърни турбини в Южна Швеция на ИТ гиганта, предлагайки общ капацитет от 59MW.

Ветропарковете са разположени всеки в различна община в Швеция, което, според Eolus, понижава риска за Google, ако някоя от фермире излезе извън строй.

Финансовите условия на сделката не бяха оповестени и не е ясно кога точно е подписана сделката.

Споразумението идва „по петите“ на най-новата инвестиция на Google във вятърна ферма в Тексас в края на декември, при което компанията наля 75 млн. долара във ветроенергийния парк Panhandle 2 в Карсън Каунти, който ще предлага капацитет от 182MW и се очаква да бъде пуснат в експлоатация до края на годината.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: