pixel

Проекти за над 103,4 млн. лева в Русе

ruse

През тази година община Русе привлече и управлява финансов ресурс по проекти за повече от 103,4 млн. лева. Това съобщи кметът Пламен Стоилов по време на отчета за третата година от своето управление, предаде БТА.

Той допълни, че общината приключва към момента ключови проекти на стойност около 17,8 млн. лева.

Стоилов обясни за един от проектите, който е на стойност 5,5 млн. лева, че очакванията са до 1 декември да приключи основният ремонт на участък по централната улица „Александровска“, т. нар. Стар център на Русе. Така за догодина ще останат само довършителните работи и поставянето на различни елементи.

През следващата седмица ще се постави началото и на проект за 22,5 млн. лева, който включва закриване и рекултивиране на старото сметище на Русе, където има опасни за околната среда гудронови ями.

Кметът отбеляза и откриването в края на септември на новия екомузей в Русе, който само за месец е бил посетен от повече от 8000 души.

В отговор на въпрос дали ще се кандидатира отново за кмет на града на предстоящите местни избори догодина, Стоилов заяви, че е въпрос на преценка какво ще се прави, като е все още рано да се коментира това.

„Властта никога не ми е била самоцел. Важно е програмата да се изпълни и да постигнем целта си, а тя е да възродим Русе. Този екип може и заслужава да продължи. Дали е така, ще кажат гражданите“, заяви кметът.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: