Възстановяват парк ”Въртопо” в София

park

Готов е проектът за благоустройство на 8 дка от парк „Въртопо”, попадащи в район „Младост“, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Планът предвижда изграждане на пътеки, осветление, видеонаблюдение, реконструкция на зелените площи, изграждане на детска площадка и фитнес на открито.

Проектът включва и осигуряване на достъп за хора с увреждане до територията на парка.

Предвижда се обновяването на зоната да бъде реализирано на два етапа през 2016 и 2017 година.

До средата на август кметът на район „Младост“ д-р Цвета Авджиева ще обяви процедура за избор на изпълнител. Ще бъде извършено и конструктивно укрепване на моста свързващ район „Младост“ с район „Студентски“.

По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова главният архитект Здравко Здравков започва изготвяне на цялостен подробен устройствен план на парк „Въртопо“. Целта е максимално да бъдат защитени зелените площи на територията.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: