pixel

Стоителството на „Южен поток“ в Сърбия стартира на 24 ноември

южен поток

Строителството на газопровода „Южен поток“ на територията на Сърбия ще започне на 24 ноември. Това съобщи в Белград премиерът Ивица Дачич след преговори с президента на „Газпром“ Алексей Милер.

Официален старт на пректа в България бе даден в последния ден на октомври – в Министерски съвет, отново след среща на Алексей Милер с премиера Пламен Орешарски.

„Със строителството на „Южен поток“ Сърбия държи на изпълнението на енергийното споразумение, сключено с Руската федерация. В интерес на Белград и Москва е възможно най-скорошната реализация на тези договорености, а за Сърбия това е важно още и в смисъл, че страната ще стане крупен регионален енергиен център“, подчерта Дачич, цитиран от белградската „Бета“.

Той обясни, че на днешната среща двете страни са обсъдили и възможността за строителство на разклонения на тръбопровода към Македония, Република Сръбска в Босна и Херцеговина, а също към Косово и Метохия.

В близките няколко дни ще бъдат утвърдени последните техническите детайли, свързани с началото на строителните работи.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: