pixel

Езерото „Ариана“ с нова визия

ариана

Пространството около емблематичното за столицата езеро „Ариана“ ще бъде ремонтирано основно и така входът на най-големия парк – Борисовата градина, ще бъде обновен.

Столичната община е обявила обществена поръчка за избор на изпълнител на проекта. Ще бъдат обновени изцяло 5200 кв. м декоративна настилка около езерото, както и 2400 кв. м тротоари. По пешеходните зони ще бъдат монтирани гранитни плочи и паваж. Ще бъдат изградени и рампи за достъпност на хора с увреждания и детски колички.

Прогнозната стойност на проекта е 833 333 лв. Срокът за подаване на оферти е до 6 декември 2013 г.

Междувременно от кметството съобщиха, че през ноември ще бъдат засадени нови дървета по улици и булеварди в София. Над 450 фиданки явор, ясен, чинар, кестен и акация ще се появят на мястото на отсечените сухи и стари дървета. Видовете били подбрани, тъй ката са устойчиви на градската среда. От 2012 г. досега са засадени над 1300 броя млади дървета. 50 нови чинара и брези ще се появат на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.

Започна подмяната на дървета и по централния бул. „Васил Левски“. Там тополите се сменят с чинари и явор. Ново озеленяване ще има и по бул. „Цар Освободител“, ул. „Граф Игнатиев“ и бул. „Дондуков“.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: