pixel

Откриват модернизираната пречиствателна станция в Равда

prechistvatelna statzia

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открие реконструираната Пречиствателна станция за  отпадъчни води в Равда. Модернизацията на съоръжението е извършена по проект „Събиране, пречистване и отвеждане на пречистените отпадъчни води от агломерация  Несебър – Слънчев бряг – Равда”, който е на стойност 96,4 млн. лв. и се финансира по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“.

По проекта вече e изградено дълбоководно заустване с дължина 2436 метра, което отвежда пречистените отпадъчни води навътре в морето. Извършена е реконструкция на довеждащи колектори и изграждане на нови. Построени са  четири нови помпени станции, а три са реконструирани.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: