pixel

Китайска строителна компания избра България за инвестиционна база

kitaiska stroitelna kompania

Частната китайска компания „Пасифик кънстракшън корпорейшън груп лимитед“ е избрала България за място, от където ще насочва инвестициите си към страните от Европейския съюз. Това е станало известно от официално писмо за намерения за инвестиции, които изпълнителният директор на компанията Ю Шъчун е връчил на премиера Бойко Борисов.

„Пасифик кънстракшън корпорейшън груп лимитед“ възнамерява да създаде в България център за обучение, иновации и инвестиции, се казва в съобщението на правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов и Ю Шъчун са обсъдили възможностите за улесняване на българо-китайските проекти. Обсъдено е и участието на китайската компания в изграждането на инфраструктурата на България, съобщава 24chasa.bg.

В срещата са участвали министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на парламентарната транспортна комисия Гроздан Караджов.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: