Нов строителен център откри „Бошнаков” ЕООД

„Бошнаков” ЕООД направи поредна широка крачка напред в развитието на фирмата с откриването на нов строителен център. Това стана на 18 май. Центърът се намира на територията на Мастерхаус-Бургас. С него се надгражда строителната борса на фирмата, която беше създадена през 2005 година за продажба на едри строителни материали.

„Успешният бизнес има своя нов дом: модерен и гостоприемен”, подчерта на откриването Марина Бошнакова- изпълнителен директор на „Бошнаков” ЕООД. „В реализацията на проекта отново сме се ръководили от нашата главна цел: клиентът да е доволен от качеството на продукта и от обслужването. Новият строителен център гарантира удобство, комфорт и бързина на покупката”, добави съпругата на собственика на фирмата Павел Бошнаков, който великодушно предостави честта да отрежат лентата на синовете си Мартин и Виктор- надеждната млада смяна в управлението на семейния бизнес. В ритуала се включи и зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев.

„Новият строителен център ме кара да се чувствам горд като бургазлия и като българин. Това е поредното доказателство за прогреса на фирма „Бошнаков”, която дръпна още по-здраво от конкуренцията”, заяви Красимир Стойчев.

Приветствени слова към домакините отправиха и представители на водещи фирми в строителния бизнес като Снежана Семова- управител на Сен-Гобен Вебер България, Николай Захариев- управител на Велукс България и Цанко Миланов- управител на Винербергер и Тондах България.

Отец Петър от църквата „Св.св. Кирил и Методий” отправи благословия и отслужи водосвет пред събралото се множество. Водещ на церемонията по официалното откриване на новия строителен център беше Ники Кънчев.

Новият търговски мегаобект на „Бошнаков” ЕООД няма аналог в роден мащаб и утвърждава още повече Мастерхаус като българският строителен хипермаркет номер едно. Центърът не само е най-модерният в страната, но и се равнява по стандартите на развитите западноевропейски държави. Под неговия покрив се предлага всичко за строителството: строителни смеси, изолационни продукти, продукти за сухо строителство, градивни и покривни материали, стълби и скелета, метални и бетонови изделия дървен материал, инертни материали, строителни колички, кошове, резервоари.

Винербергер

Винербергер е най-големият производител на тухли в света и заема водещи позиции на пазара на керемиди в Европа със своите над 200 завода в 30 държави. Основана през 1819 г. във Виена, компанията се търгува на Виенската фондова борса още от 1869 г. През 1986 г. компанията започва своята динамична експанзия, която е фокусирана върху строителните материали. Това превръща Винербергер от местен австрийски производител на тухли в най-големият в света производител на тухли в рамките само на няколко години. Придобиването на Тондах (Tondach) успешно допълва решенията за жилищно строителство чрез керамични керемиди и аксесоари за цялостни покривни системи. Придобиването на Земелрок Щайн Унд Дизайн (Semmelrock Stein & Design) разгръща портфолиото на групата Винербергер по отношение на решенията за ландшафтната архитектура чрез палитрата си от керамични и бетонни настилки. Придобиването на Пайплайф (Pipelife) - пластмасови тръбни системи - не само бележи стратегически етап в разширяването на основната дейност, но също така и намаляването на зависимостта на групата от силно циклични периоди в новото жилищно строителство.

Прочетете също: