pixel

Отново свлачище в кв. „Горни Воден” в Асеновград

svlachishte

Обитателите на две къщи в асеновградския квартал „Горни Воден” са били евакуирани тази нощ заради свлачище. Пропаднал е път, по който се е извършвал ремонт за укрепване. В следствие на изкопните работи за изграждане на подпорна стена, с дължина около 40 метра и височина 7-8 метра, се е свлякла скална маса.

Комисия към общината извършва освидетелстване на сградите, за да се установи дали те са опасни за обитателите. Очаква се на база на становището на комисията да се реши дали да се издаде заповед за трайна евакуация на живеещите там и настаняването им в общински жилища до приключване на ремонта.

От Община Асеновград са взели незабавни мерки по укрепване на свлечения участък.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: