pixel

Домоуправители пред протест за санирането

domoupravitel

Много домоуправители на блокове, които са кандидатствали за саниране, са пред протест срещу забавянето на процеса, научи “Труд”. Хората са възмутени, че Министерството на регионалното развитие не обявява обществена поръчка за избор на фирми, които да проектират и извършат санирането. Така има опасност настъпващият строителен сезон да бъде изпуснат, а проектът, финансиран от ЕС, трябва да приключи до края на октомври догодина.

За санирането бяха предвидени общо 63 млн. лв., като до момента са кандидатствали над 300 жилищни сгради. Много от живеещите в тях са внесли капарото от 500 лв. и са събрали помежду си парите, които трябва да платят и чакат само избора на строителна фирма.

“Обследването на нашия блок е готово още през ноември м.г. и след това няма никакво движение. Настояваме да знаем какво възнамерява да прави регионалното министерство”, каза пред “Труд” Диана Димитрова, домоуправител от София.

Стамен Чакъров от Кърджали каза, че неговият блок е в същото състояние от декември. “Събрах от пенсионерите по 2000 лева, които стоят в специална банкова сметка без лихва. Досега щяха да получат по 150 лева от тези пари”, възмути се той.

Междувременно вчера в официалния вестник на ЕК се появи предварително обявление на регионалното министерство, че ще бъде пусната поръчка за рамкови споразумения със строителни фирми – по една за всеки от седемте района на страната. Датата за началото на процедурата по избора им е 31 март 2014 г. Ако има обжалване, процедурата ще приключи чак наесен.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: