pixel

Приеха плана за Града на бъдещето

grad na budeshteto

На 4 март 2014 г. в Астана се проведе презентация на Концепцията на  архитектурния проект „Астана ЕКСПО-2017” – Града на бъдещето. Няколко дни по-рано държавният глава Нурсултан Назарбаев одобри проекта.

Компанията, изготвила проекта, изпълни всички изисквания на Международното бюро по изложения относно строителството на обектите на изложението. Архитектите от Adrian Smith+Gordon Gill Architecture са внесли допълнения в проектите във връзка с Генералния план на Астана,  включени са и всички необходими инфраструктурни обекти”, казва Бекжан Кулбаев, заместник-председател на Борда на директорите на Национална компания „Астана ЕКСПО-2017”. „Освен естетическите си качества и иновационния дизайн, изложбеният комплекс сполучливо се вписва в архитектурния облик на столицата. Той ще привлича туристите, икономически рентабилен е и енергоефективен”, отбеляза Кулбаев.

Строителството на комплекса ще започне през май 2014 г. Първо ще се построи главният обект на изложбения комплекс – павилионът „Казахстан. Астана”, във вид на сфера с общ диаметър 80 метра.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: