Дубай ще строи най-големия подводен хотел в света

The Water Discus

Източник: investor.bg

Строителната експанзия в Дубай се пренася и под водата. Емирството обяви, че смята да построи най-големия подводен хотел в света – The Water Discus, съобщи онлайн изданието wired.co.uk.

Естетиката на сградата много напомня на космическия кораб Enterprise от “Star Trek” и е проектирана от полската компания Deep Ocean Technology.

Планира се хотелът да се състои от 2 части – едната ще е постоянно над водата, а другата ще бъде под морското равнище. В потопената част ще бъдат изградени 21 хотелски стаи, бар и съоръжение за подводно гмуркане.

дубай

Гостите на хотела ще имат възможност да наблюдават живота на морските обитатели в естествената им среда благодарение на специалната осветителна система и на системите за придвижване по морското дъно, подчертават проектантите от Deep Ocean Technology.

Въпреки, че хотелските стаи са под водата, гостите ще могат да защитят неприкосновеността на живота им, тъй като всички стаи са звукоизолирани и имат пердета с различни нива на прозрачност, допълват още проектантите.

От швейцарската компания BIG InvestConsult AG, която си партнира с Deep Ocean Technology, посочват, че хотелът се използва и като център за научни изследвания на океаните и опазване на морската среда.

хотел

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: