pixel

Фирми купували земя по морето за 2 лева на кв./м

черно море

Източник: 24chasa.bg

Фирми са купували земя по морето на цени от 2 лева на кв./м. Това съобщи пред Нова телевизия земеделският министър Мирослав Найденов. Той е получил късно снощи обобщение на исканите справки от областните управители, които до средата на 2008 година са продавали земите.

„Правени са от областните управители, които обаче са назначавани от Министерски съвет“, уточни Найденов. Според проверката по време на управлението на Тройната коалиция са били продадени 143 апетитни имота или общо около 2 000 декара земя.

„Имотите са покрай Варна и Бургас. Продавани са на цени от 2,03 или 2,58 лева“, обясни министърът. Списъкът с фирмите, които са купували, ще бъде предоставен на парламентарната комисия, която проверява съмнителните сделки. Министърът отказа все още да съобщи име на фирми, но заяви, че в следващите дни те ще станат ясни.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: