pixel

Повече чакъл за Европа с електронна поръчка

Schüttflix

Поръчването на баластра, пясък и чакъл по дигитален път и лесната им доставка в бъдеще ще бъдат възможни и в Австрия, Полша и Чехия. Понастоящем фокусът все още е върху включването на доставчици и спедитори, но скоро ще бъде възможно да се обработват поръчки за насипни стоки чрез цифровата платформа.

„Разширяването на други европейски пазари е логично следствие от силния ни растеж в Германия. В Австрия, Полша и Чехия също има огромен натиск върху разходите в строителната индустрия от една страна, а от друга – логистичните процеси трябва да станат по-устойчиви. В същото време потенциалът за цифровизация е голям и в трите страни. Целта е да станем водеща логистична платформа в строителната индустрия и на трите пазара до края на годината“, обяснява изпълнителният директор на Schüttflix Кристиан Хюлсевиг.

Schüttflix

Повече от 9000 клиенти и партньори вече използват платформата на германския вътрешен пазар. Почти 5 милиона тона материал са били търгувани чрез платформата от стартирането ѝ през 2018 г. С растеж от 300% между 2020 г. и 2021 г. Schüttflix е един от най-успешните европейски стартиращи компании в строителния сектор. В Германия компанията ще разшири гамата си от продукти през годината, за да включи областта на „изхвърляне“. От този момент нататък клиентите могат също така да поръчат системни услуги за изхвърляне на определени отпадъци от строителство и разрушаване чрез платформата.

Снимки: Schüttflix

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: