pixel

Ново поколение минибагери от Caterpillar

Caterpillar

Серията от минибагери на компанията Caterpillar от следващо поколение е разширена и включва четири нови типа в клас 7 до 10 t. Новите мини багери се характеризират с трайни рамки, икономични дизелови двигатели, чувствителни на натоварване хидравлични системи, просторни кабини и изключителни контроли на джойстика. Новите допълнения включват следните модели: Cat 307.5 (стандартна опашка, стандартна стрела), Cat 308 CR (къса опашка, люлееща се стрела), Cat 308 CR VAB (двустранна стрела), Cat 309 CR (къса опашка, люлееща се стрела, допълнителна хидравлика с голям поток), Cat 309 CR VAB (двустепенна променлива стрела), Cat 310 (стандартна опашка, стандартна стрела, два външни стабилизатора, два цилиндъра за повдигане на стрелата).

Caterpillar

Работното тегло варира от прибл. от 7 до 10 t със стандартна дълбочина на копаене от 4.1 до 5.17 m. Три от четирите мини-екскаватора – Cat 307.5, Cat 308 CR и Cat 309 CR – се предлагат по избор с по-дълга стрела, увеличавайки дълбочината на копаене с приблизително 56 cm. Регулируемата стрела от две части на Cat 308 CR VAB и Cat 309 CR VAB улеснява копането в затворени пространства. Двата различни дизелови двигателя на EU Stage 5 поемат управлението на компактния двигател: Cat C2.4 с 43.2 kW (57.9 к.с.) и турбокомпресор 307.5 и Cat C3.3B с 55.4 kW (74.3 к.с.)

Caterpillar

Сред приоритетите в разработването на новите мини-екскаватори са комфорта и безопасността на водача. Във всичките нови машини кабината е херметизирана и под налягане, за да се запази вътрешността до голяма степен без прах. Предишният климатик е заменен с по-мощен климатик. Седалката и автоматичният предпазен колан с широки ремъци и регулируеми опори за ръката на контролните конзоли вече са част от стандартното оборудване. Нивото на звуково налягане (вътрешен шум) е 72 dB (A).

Caterpillar

Управлението е проектирано за интуитивно управление. Смяната на интегрираната схема за управление позволява на водача да се адаптира към личната си техника на работа. Информацията за машината е ясно показана на новия LCD монитор. Циферблатът позволява лесно и ергономично взаимодействие с монитора. Защитата от кражба на машината е опционална с ключ и парола или с бутон за стартиране с keyfob за деактивиране. Всички нови мини багери могат да бъдат активирани и чрез Bluetooth. Големите стъклени повърхности в страните на кабината и в задната част на кабината, заедно с покривния прозорец, осигуряват добра видимост, а в монитора може да бъде вградена камера за обратно виждане.

За повече информация: Caterpillar

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: