pixel

Бързодействащ универсален разтворител на ръжда от Марисан

marisan

Корозията и накипите са основната причина за блокиране на винтове и задвижващи  автомобилни, яхтени, велосипедни или машинни механизми. Обикновената смазка е с много ниска ефективност при справянето с това усложнение и прави почти невъзможно ремонтирането и поддържането на механиката, в състояние защитено от блокиране. Силовото деблокиране може само да повреди необратимо механизма и да направи неговия ремонт изключително труден. В такива случаи се препоръчва използване на специален препарат за деблокиране под формата на аерозол, който да осигури дълбоко проникване в ръждата.

Терафлекс® RELEASING AGENT има бързо действие при разтваряне на ръждата и има универсална употреба като препарат за смазване и защита. Неговият специален състав, позволява проникване надълбоко в корозията, като осигурява нейното пълно разграждане. Деблокира и спомага демонтажа на блокиралите съединения (болтове и гайки, панти, водещи, пружинни и заключваши механизми и други подобни), както и раздвижването на сглобки с винтове, които са блокирани от корозия или оксидация.
Продуктът отблъсква водата, дехидратира повърхността и разгражда замърсителите. Водоустойчивият слой остава дълготраен и предпазва за продължително време детайлите от корозиране, следствие действието на влага и други агресивни компонентни на атмосферата. Металните повърхности с висок блясък, са предпазени от потъмняване след контакт със солени разтвори.

Добрите смазващи свойства на Терафлекс® RELEASING AGENT са гарантирани от съдържащата се във формулировката органична молибденова добавка, която оформя гладка повърхност на метала. Третираните части не скърцат и са с намалено износване. Възможна е употребата като смазка за оръжие и всякакъв инструментариум.

Деблокиращият агент е без мирис и е предложен в аерозолен флакон от 400 ml.

Източник: Марисан

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: