pixel

Блокчета с отвори – иновация в строителна система Ytong

blokche

Ксела България, производителят на Ytong обогати асортимента си с нов продукт – това са иновативните блокчета с отвори. Те са част от цяла строителна система, която играе важна роля при оптимизиране и ускоряване на строителния процес.

В строителната системата Ytong се включват:
Блокчета с отвори – за безкофражно отливане
на стоманобетонни колони и вертикални пояси.
Коритообразни блокчетае – за отливане на стоманобетонни пояси и щурцове.
Ytong ExtrA+  за външни стени – с повишена топлоизолационна способност
Ytong D700 за преградни стени – с повишена шумоизолация и носимоспособност
Неносещи щурцове – Служат за премостване на отвори над врати и прозорци.

blokche2

Като основно предимство на системата, специалистите посочват – значителното намаляване на кофражните работи и на неточностите при изпълнение на бетонови работи.

Чрез тази строителната система Ytong успешно се решава въпросът с появата на критични термомостове по фасадата.
Приложението на системата е много ефективен, бърз и лесен вариант при изграждане на едно- и двуетажни къщи. Включването на всички елементи от системата в строежа е гаранция за максимално използване на качествата на продуктите и постигането на отличен резултат.
Вече започна изграждането на група къщи по системата Ytong с най-новите продукти на фирмата в кв. Банево, община Бургас.
Ytong в България
Производство на Ytong в България започва през 1994 г. Ксела България ЕООД, част от Xella International, е единственият производител на продукта у нас. Ytong се произвежда от екологично чисти суровини – пясък, варовик, гипс и вода. Производствената технология е ориентирана към снижаване на енергоемкостта и допринася за запазване на екологичния баланс на планетата. Ytong е подходящ за жилищни, административни, индустриални и селскостопански сгради. 
 
Xella International GmbH е една от най-големите компании за строителни материали на немския и европейския пазар със седалище в Дуисбург, Германия. Xella International осигурява работа на над 6 700 сътрудници в 90 завода в 19 страни по света.
Xella International продължава да разширява своята дейност, като заводи за производство на Ytong вече са открити и в близост до Москва, Пекин, както и в Мексико.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: