pixel

В кой държави строителство е най-скъпо?

stroitelstvo

Хонконг успя да изпревари Швейцария и се превърна в най-скъпото място за строителство на планетата. Това показва ежегодното проучване на международната консултантска компания Harris, която изследва пазара в 47 държави. Хонконг също така е азиатската страната с най-висока доходност при жилищните имоти.

Анализът показва още, че през тази година върху цената на строителството съществено влияние е оказало колебанието на валутите през 2013-а.
Интересно е да се отбележи, че независимо от застоя на европейската икономика шест от ТОП 10 на най-скъпите пазари се намират в Европа. Ето и класацията.
1     Хонконг
2     Швейцария
3     Дания
4     Швеция
5     Макао
6     Австралия
7     Япония
8     Франция
9     Сингапур
10     Белгия

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: