pixel

Влагат 6 млн. в Етъра и Боженци

боженци

Източник: standartnews.com

Повече от 6 млн. лв. ще бъдат вложени в обновяването на комплекс Етъра край Габрово и в Боженци. След проведена процедура за обществена поръчка са избрани изпълнителите на строително-монтажните работи по „Интегриран проект за развитие на културно-историческия туристически продукт и свързаната с него инфраструктура в община Габрово“.

Това са ДЗЗД „Боженци“ 2012, състоящо се от софийските фирми „Реставрация“ ЕАД, „ИПС Инфраструктури“ АД и „Мират груп“ ООД, ДЗЗД „Евро Строй“, включващо „Крис груп“ ЕООД от Русе и „ВТ Инженеринг“ ООД от Велико Търново, както и Обединение „Културна инфраструктура Габрово 2012″ със съдружници „Строител“ ООД – Русе и „Плиска консултинг“ ООД – София.

Проектът за утвърждаване на Габрово като национален туристически център се финансира по схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции“ на Оперативна програма „Регионално развитие“. Общата му стойност е 6 195 596 лв., от които 275 704 лв. са собствен принос на община Габрово.

Разработката включва едни от най-атрактивните и популярни национални обекти на културно-историческото наследство – Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“, Архитектурно-исторически резерват „Боженци“, Дечкова къща. Предстои реставрация и адаптация на бившата сграда на Регионалния исторически музей на ул.“Николаевска“ № 3, която е паметник на културата с местно значение, за да се превърне в първия виртуален музей в България.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: