pixel

Разширяват Терминал 2 на летище София

летище София

Източник: bnt.bg

Министърът на транспорта Ивайло Московски ще направи първа копка на разширението на Терминал 2 на летище София. Стойността на проекта е близо 2 млн. лева. Причината за реконструкцията е нарастващият брой пътници, който обслужва аеропорта.

Проектът предвижда потокът на пътуващите да бъде разделен на пасажери, които пътуват в рамките на шенгенското пространство и на тези извън него. Ще се увеличи капацитетът на летището и на търговските площи. До края на годината ще бъде изготвен и Генерален план на аеропорта. Техническото задание ще е готово до март, след което ще бъде обявена обществена поръчка. Генералният план ще даде насоките за развитие на летище София през следващите 15-20 години. Той може да залегне в бъдещ концесионен договор на потенциален инвеститор.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: