pixel

Дават парите за магистрали на социално слабите

марин райков

Източник: vestnikstroitel.bg

Кабинетът пренасочи близо 41 млн. лв. към бюджета на Министерството на труда и социалната политика. Със средствата ще се финансират програми за заетост, ще бъдат изплатени обезщетения и помощи за домакинствата. Решение за точното разпределение на средствата ще се вземе след обсъждане в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Парите са осигурени за сметка на редуцирани разходи по бюджетите на Министерския съвет, на останалите държавни ведомства както и на намаление с 19 867 000 лв. на средствата за строителство на АМ „Хемус“ и „Марица“. Те бяха отпуснати от кабинета „Борисов“ на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в началото на тази година.

Служебният премиер Марин Райков отбеляза, че решението за помощите не е взето с пълното съгласие на всички министри. Припомняме, че само преди седмица той категорично увери, че пари за социално слабите няма да се предоставят за сметка на съкращаване на бюджетите на инвестиционни проекти.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: