pixel

Бивш хотел преустроен в конюшня

Хотелът Haras Les Adélis във Франция е преустроен в красива конюшня, която осигурява дом на 14 състезателни коня, като запазва духа на традиционната местна архитектура на старото имение. С този проект парижкият адвокат Philippe Druon, които има страст за расови коне, реализира една своя мечта.

В допълнение към строителните работи е реализирана и обширна зелена площ, осигуряваща допълнителни пасища, на която са засадени 30 нови дървета.

Целта е да се създаде сграда с автентичен характер, характерен за региона. Това е постигнато, благодарение на използваните традиционни глинени керемиди, които са положени на покривите и са с площ от 1700 m².

Избрана е смес от 80% тъмно кехлибарни и 20% тъмно червени керемиди за създаване на желания вид. Кехлибарните керемиди имат различни нюанси, в зависимост от местоположението им в пещта, което води до по-голямо, фино разнообразие от цветове в покрива, което му дава автентичен облик.

Изключителното майсторство на строежа е отличено с трофей Aléonard в категорията „Public Choice“, което дава допълнително признание на постигнатите естетически резултати и високите професионални стандарти на проекта.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: