pixel

Прекратиха конкурса за възстановяване на войнишкия мемориал

Вчера с решение РД 09-09-138/12.11.2018 г. на направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община бе прекратена процедурата по провеждане на открит конкурс с предмет „Изработване на проект за изграждане на мемориал на загиналите войници от първи и шести софийски пехотни полкове“. Причината за това е, че според журито в представените пет проекта мащабите на някои от чертежите не съответстват на изискванията на възложителя, определени в техническото задание, както и че липсват такива, описани в него.

Конкурсът за проект по ЗОП бе обявен през юни 2018 г., почти година след премахването на монумента „1300 години България“ от парка на НДК. Мемориалът на загиналите войници е открит на това място първоначално през 1934 г., но бива сериозно повреден по време на бомбардировките над столицата през 1944 г. В края на 70-те години на миналия век бива премахнат, а паметните плочи и скулптурата на лъв – запазени. Пространството се освобождава за реализирането на НДК и парка около него.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: