pixel

Необитаем гръцки остров обявен на търг

Остров

Източник: btvnews.bg

Необитаем частен гръцки остров е обявен за продажба на търг, който още се проведе през септември, с начална цена от 10 млн. долара, съобщава гръцката телевизия „Мега”.

Остров Спалатрониси е с площ 10,4 хектара и се намира в Егейско море, на около 500 метра от бреговете на Халкидическия полуостров, в северна Гърция.

Очакванията са островът да набере повече средства от продажбата през март на частни острови в Йонийско море, закупени от емира на Катар Хамад бен Халиф ал Тани за 8,5 млн. долара.

Напоследък все повече гръцки земевладелци разпродават принадлежащите им острови, заради високите данъци за недвижимо имущество, наложени от правителството, в опит да увеличи доходите в бюджета на Гърция.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: