pixel

Изградиха нова фотоволтаична централа в Турция

Източник: greentech.bg

Gehrlicher Merk Solar е инсталирала 540 кВт фотоволтаична електроцентрала в Турция. За нея се казва, че е най-големият фотоволтаичен завод в страната и първият, който се реализира в рамките на новото соларно законодателство в страната.

Проектът, разположен до летището в Измир, се състои от 450 kW наземна инсталация, свързана към електропреносната мрежа, и 90 kW  не-свързани към мрежата системи, инсталирани на няколко радарни станции.

Canadian Solar е доставила фотоволтаични модули CS6P-P на Gehrlicher. Това е вторият път, когато двете компании работят заедно в Турция след реализацията на фотоволтаичен проект с мощност 96 kW за община Бурса, който беше завършен през септември тази година.

540-киловатовата електроцентрала е първият  проект, реализиран в рамките на новата слънчева програма стимул на турското правителство, която има за цел да насърчава инсталирането на проекти до около 500 kW.

„Регулацията насърчи серия от проекти с обща мощност 40-50 MW и подчертава интереса на правителството да развива ВЕИ енергетика в Турция и да увеличи диверсификацията на енергийните ресурси. Едно от основните предимства на новото законодателство са опростените административни процедури, при които не се изисква лицензиране“, обясни Canadian Solar в изявление.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: