pixel

Багери отново край ”Корал”, строят ограда

плаж Корал

Източник: dir.bg

Върху терен, граничещ с южния край на плажа „Корал“, е започнало строителството на масивна ограда, съобщи Атанас Русев от гражданското сдружение „Да запазим Корал“, цитиран от „Дневник“.
Русев публикува снимка отпреди два дни, на която се вижда багер, извършващ изкопни работи. Под снимката пише, че на 45 дка земя се изгражда незаконна ограда, копае се с багери в разгара на летния сезон и се ограничава достъпа на граждани до плаж „Корал“.

„В никакъв случай не става дума за строителство на плажната ивица, каза Сава Чоролеев, управител на акционерното дружество със специална инвестиционна цел „Прайм пропърти“, собственик на въпросния терен.

Той посочи, че в момента се изгражда временна ограда, за чието поставяне не е необходимо издаването на строително разрешение.

„Прайм пропърти“ има повече от 200 акционери, физически и юридически лица, каза управителя на компанията. Мое задължение е да защитавам интересите и собствеността им и по тази причина предприех поставянето на заграждението“, каза Сава Чоролеев.
„Тъй като собствениците на караваните, които през лятото се разполагат там замърсяват района, ние нееднократно сме били санкционирани от общинските власти в Царево и дори имаме предписание от полицията да оградим имота си, за да го охраняваме сами срещу превръщането му в нерегламентиран къмпинг“, обясни той.

По думите му и в момента върху дюните на плажа без схема, разрешение и необходимата инфраструктура са поставени каравани и палатки.

От сдружението „Да запазим Корал“ обаче изтъкват, че според общинска заповед, в рамките на туристическия сезон, който започва на 15 май и продължава до края на септември, в района не могат да бъдат извършвани никакви изкопни работи, тъй като това нарушава спокойствието на почиващите.

„Става дума за изкоп с дължина поне 400 м и дълбочина около 1.5 м“, каза Атанас Русев.

В началото на тази година проблеми с терена стана повод за изслушване в антиккорупционната комисия на бившия министър на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тогава тя съобщи, че е сезирала прокуратурата с искане за отмяна на всички издадени разрешения за строеж на първа линия на плаж „Корал“.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: