Зелени звезди за хотелите

хотел

 Източник: standartnews.com

Една от хотелските звезди да е зелена и да гарантира на потребителите, че продукцията, която им предлагат по време на почивката или командировката, е родна и екологично чиста. Това ще е една от основните промени, които ще бъдат вписани в новите правила за категоризация, обясни за „Стандарт“ зам. туристическият министър Бранимир Ботев.

 Освен по материалната база на сградата хотелите вече ще бъдат оценявани и според предлаганите услуги и качество на услугите. Зелените звезди няма да са задължителни, но ще са гаранция за качеството и произхода на предлаганите храни и напитки. По този начин ще се осигури по-добра услуга на туристите и ще се изнася родна продукция, без да се налага тя да напуска пределите на страната, обясни Ботев.

 Зелените звезди ще подпомогнат и производството на родните малки производители, които в момента едва оцеляват заради невъзможността да продават на добра цена продукцията си на борсите, да навлязат на големите вериги или да изнасят извън пределите на страната.

 Предвидени са зелени звезди и за ресторантите, които решат да се преборят за такива, заяви зам.-министърът. Те няма да са допълнителна категоризация, а просто един от звездните символи ще бъде оцветен в зелено.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: