pixel

Винербергер връчи наградите в конкурса „Керамична къща“

винербергер

 

Източник: wienerberger.bg

Трима второкурсници получиха първите си отличия за своите първи опити в проектирането на сгради.

Организаторите – Винербергер ЕООД и Катедра Сградостроителство, Архитектурен факултет на УАСГ поставиха предизвикателството към студентите от втори курс да онагледят първите си сгради със съответната правилно изградена конструкция и оптимално да съчетаят елементите на носещата конструкция и изпълнението на ограждащите елементи като ги вплетат в артистични и оригинални архитектурни решения.

В конкурса участваха 15 проекта, които сериозно затрудниха петчленното жури, председателствано от доц. д-р арх. Жеко Тилев (Ръководител Катедра Сградостроителство, УАСГ) и с членове: доц. д-р арх. Асен Писарски (Декан на Архитектурен факултет, УАСГ), гл. ас. арх. Ангел Мазников, (Катедра Сградостроителство, УАСГ), инж. Антонина Андреева (Технически Директор, Винербергер ЕООД) и инж. Петър Петров (Мениджър продажби и продукти, Винербергер ЕООД). 

жури

Бяха номинирани 6 проекта, от които бяха излъчени и победителите:

На първо място бе отличен проектът на Кристина Савова – „Еднофамилна къща“ – с награда от 300 лв.

На второ място не класиран проектът на Иван Василев – „Еднофамилно жилище за сезонно обитаване“ – с награда от 200 лв.

Утешителната награда – архитектурен алманах Brick `12 – бе присъдена на Диана Тодорова за проекта „Търговска сграда за продажба на вина с дегустации“

Винербергер ЕООД благодари на всички участници и им пожелава „На добър път“ в бъдещата им кариера.

Следващият конкурс ще се проведе през Ноември 2013 г.

гости

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: