pixel

“Трейс” иска да строи железница в Германия

влак

Източник: standartnews.com

Трейс Груп Холд АД е започнал преговори за участие в най-мащабния жп проект в Германия, наречен „Щутгарт 21“. Председателят на Съвета на директорите на холдинга проф. д-р инж. Николай Михайлов преди дни се е върнал от Германия, където детайлно се е запознал с проекта за изграждане на високоскоростни железопътни линии.

Проведени са срещи с инвеститорите в проекта, както и с някои от поканените за изпълнение компании. Обсъдена е и възможността родният лидер в изграждането на пътища, жп коридори и изпълнение на метропроекти да бъде ангажиран в „Щутгарт 21“. Железопътният проект е един от най-мащабните в Европа за последните десетилетия. Изпълнението му е стартирало през февруари 2010 г., а целта е немският град Щутгарт да бъде свързан с високоскоростни линии с други немски градове, както и да се улеснят транспортните връзки в Южна Германия. Железопътното трасе ще ускори и пътуването с влак от френската столица Париж до австрийската Виена. В сърцето на проекта „Щутгарт 21“ влиза реконструкцията на централната гара в града, изграждането на 57 км нови жп трасета, 30 км тунелни участъци и 25 км високоскоростни линии.

Щутгартската гара ще бъде заменена с нова подземна такава с 8 линии. Реконструкцията и новото строителство на гарата, жп линиите и тунелите ще се изпълнят на два етапа. Одобреното финансиране до момента е 4,5 млрд. евро, като се очаква цялостната стойност на проекта да достигне 7 млрд. евро.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: