Пловдив получи 1 млн. лв. от Европа за 2 парка

park

980 000 лева европейско финансиране получава Община Пловдив за ремонта на Дондуковата градина и изграждането на новия парк на ул. Богомил”.

Това обяви зам.-кметът Димитър Кацарски като поясни, че решението е взето на заседанието на Комитета за наблюдение по ОП „Регионално развитие”, което се проведе в Пловдив в присъствието на регионалния министър Лиляна Павлова, съобщи „Пловдив Утре“.

Двата обекта получават по близо 500 000 лева за реализацията им, която трябва да стартира през 2015 г. По думите на Кацарски сумата, предназначена за новия парк, ще е напълно достатъчна за неговото изграждане.

По отношение на Дондуковата градина, с парите от ОП „Регионално развитие” ще може да се изпълнят само настилките, тъй като проектът за реконструкция на обекта е на стойност 2.7 млн. лева, съобщава dir.bg.

Зам.-кметът съобщи още, че проверката от МРРБ и представители на европейската комисия на ремонта на Цар Симеоновота градина и открития вече Лъчетерапевтичен комплекс в КОЦ-а, са преминали успешно.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: