pixel

Завладяваща свобода на формите с Hess free form

Hess free form

Компанията Hess Timber предлага възможност за създаване на завладяващи, свободно оформени носещи конструкции, скулптури и корпуси на сгради със своя продукт Hess free form. Дървеният материал се конструира с помощта на слепено ламинирано дърво или други дървени материали.

Конструкциите със свободна форма обикновено се състоят от различни по форма отделни компоненти, които изискват цялостно планиране и производство. Hess Timber е специализирана в това отношение и е подпомогнала реализирането на различни световни проекти с Hess free form.

Системата дава възможност за реализиране на свободно оформени дървени хибридни компоненти, като например такива с напречно сечение на сърцевината от смърч и слой от висококачествен дъб.

Hess free form

Сред предимствата са голямото разнообразие от решения и гъвкавата геометрия, подходящи за реализиране на проекти с взискателни конструкции.

Снимки: John Gollings

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: