pixel

Пирамидите – удобно място за живеене

пирамида

Често при споменаването на думата „пирамида” първото, което изниква в съзнанието ни са пирамидите в Египет – огромни камъни поставени кой знае как един върху друг. Вътрешността е тъмна и студена, а мистичността присъства навсякъде. Мексиканският архитект Хуан Карлос Рамос има амбицията да промени коренно тази представа. Една от последните му архитектурни творби е именно къща под формата на пирамида. Къща с изчистени форми, но в същото време стилна и с функционално разпределение.

Къща

Светлината присъства навсякъде, благодарение на факта, че една от стените е стъклена. На втория и третия етаж също има „прозрачни” елементи, които играят ролята на прозорци в съответните помещения.

Къщата, създадена от Рамос, се състои от две спални, кухня, баня с тоалетна, библиотека, звукозаписно студио и тераса.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: