pixel

Поморие ще има модерно рибарско пристанище

поморие

Министерският съвет учреди безвъзмездно право за строеж върху морското дъно на община Поморие, което ще позволи реконструкция, пристрояване и надстрояване на съществуващите и изграждане на допълнителни пристанищни съоръжения.

Рибарското пристанище е регистрирано и е предназначено за швартоване, домуване и престой на рибарски кораби, съобщи пресслужбата на кабинета. То се намира на източния хелинг в града.

Инвестиционната инициатива на община Поморие е за реконструкция и модернизация с цел достигане на необходимия капацитет за безопасно приставане, престояване и обслужване на риболовни кораби и за осигуряване на ефективно, безопасно и хигиенно оборудване за разтоварване и временно съхраняване на уловите, както и за подобряване на работните условия.

Общината е бенефициент по оперативната програма за развитие в сектора „Рибарство“ и разширението ще се осъществи със средствата по програмата.

През февруари т. г. община Поморие получи имота за изграждането на рибарското пристанище.  Морският град запазва своето атрактивно старо пристанище в центъра на града, но ще разполага и с нова, модерна рибарска зона.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: