pixel

Созопол с нова пречиствателна станция 75 млн. лв.

созопол

Източник: dnevnik.bg

Пречиствателна станция за отпадъчни води, оразмерена за 65 хил. еквивалент жители, ще бъде построена в Созопол.

Днес зам.-министърът на околната среда Малина Крумова и кметът на общината Панайот Рейзи ще направят първа копка по интегрирания проект за водния цикъл на Созопол, който предвижда и ремонт на съществуващата ВиК мрежа.

Проектът се финансира от оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013“ и е на стойност 75 млн. лв.

След приключването му над 22 хил. жители и гости на града ще бъдат обслужвани от рехабилитираната и модернизирана канализационна мрежа. Около 6 хил. домакинства ще бъдат присъединени към новоизградената водоснабдителна мрежа. След пречистване на отпадъчните води в пречиствателната станция се очаква прекратяване на замърсяването на Черно море, уточняват от екоминистерството.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: