pixel

Още 2 моста на Дунав – правим втори в Русе

мост

Източник: 24chasa.bg

Строителството на още два моста над Дунав, единият от които да е при Русе, поиска президентът Росен Плевнелиев на форум за инфраструктурата.

“Дали ще е разширение на съществуващия, или нов мост, предстои да се реши. Стратегическото планиране за този мост вече започва”, каза още държавният глава. Според него изолацията води до бедност и затова е важно да се изграждат нови връзки – магистрали, мостове, газови връзки. Пътната инфраструктура на Северна България ще е важен приоритет за следващия програмен период.

В Брюксел сме декларирали, че ако по-рано сме били последни, сега искаме да сме първи и да нямаме нито един изгубен ден, каза още президентът. Затова България иска първа да подпише споразумението за партньорство за новия програмен период.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: