pixel

Строителен бум в Германия

stroitelen-bum-germania

Ниските лихви по ипотечното кредитиране и напливът на бежанци са двата основни фактора довели до строителен бум в Германия през първото полугодие на настоящата година.

От януари до юни властите са издали разрешителни за строеж на 182 000 жилищни единици, съобщи Федералната статистическа служба във Висбаден. Това е ръст от 30.4% в сравнение със същия период на 2015 г. и най-високо ниво за последните 16 години – през 2000 г. е одобрено строителството на 185 000 жилищни единици за първото полугодие на въпросната година, съобщават fakti.bg.

Днес ръстът се дължи не само на изграждането на апартаменти в жилищни сгради, но и на приюти за мигрантите. При многофамилните къщи също се наблюдава увеличение в строителството в рамките на 30.7%. при фамилните къщи ръстът е по-малък – 18.3%, а при еднофамилните той е едва 12%.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: