pixel

Павлова: Ще преговаряме за 1 млрд. лв. за рехабилитация на пътища II и III клас

път

Източник: vestnikstroitel.bg

Ще преговаряме с Европейската комисия за 1 млрд. лв. за рехабилитация на пътища II и III клас през следващия програмен период. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при подписването на договори по схема „Подкрепа за рехабилитация и реконструкция на второкласни и третокласни пътища”. Финансирането на строително-ремонтните работи е по линия на Оперативна програма „Регионално развитие“ (ОПРР).

Подписи под документите положиха председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров и ръководителят на Управляващия орган на оперативната програма Деница Николова.

Одобрени за финансиране са 3 проектни фиша в размер на 29 млн. лв. Средствата са от реализирани икономии при изпълнението на пътни проекти по програмата. С тях ще бъдат реконструирани и рехабилитирани три участъка с обща дължина 46 км на територията на областите Велико Търново, Търговище и Ямбол.

В настоящия програмен период със средства от ОПРР се изпълняват проекти за рехабилитация на около 900 км второкласни и третокласни пътища. Общият осигурен ресурс е 500 млн. лв., като той се е усвоява на 100 %.

През 2012 г. завърши изпълнението на 14 проекта с обща дължина 226 км, продължава изпълнението на други 11 с обща дължина 220 км.

През 2013 г. ще стартира рехабилитацията на нови 13 проекта с обща дължина 180 км.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: