pixel

Кой е най-успешният български проект

Източник: fakti.bg

Почти всички архитектурни конкурси, които до момента са се реализирали у нас, са акцентирали върху визията и степента на лукс на сградата. Дали обаче шикозната визия е достатъчна, за да бъде един проект успешен? Кои са най-успешните български проекти, които през последните 12 календарни месеца не само функционират, но могат да се похвалят и с успешен инвестиционен план? Кои са те ще стане ясно на първото българско издание на международния конкурс Prix D’Excellence Awards. Той се организира от Международната федерация по недвижими имоти FIABCI – специален консултант към Икономическия и Социален съвет на ООН (ECOSOC). Конкурсът е създаден през 1992 г. с цел излъчването на успешни и престижни проекти в международен план.

На първото българско издание ще бъдат излъчени и наградени проекти в шест категории  – жилищни сгради, хотели, офиси, ваканционни имоти, търговски и индустриални имоти. Българското жури, представено от изявени професионалисти и четирима представители на международното жури, ще оценява проектите по международните критерии. Сред тях са инж. Ирена Перфанова, президент на FIABCI-България; инж. Светослав Глосов, председател на Камарата на строителите в България; арх. Георги Бакалов, председател на Съюза на архитектите в България; арх. Владимир Дамянов, председател на Камарата на архитектите в Българи; Емил Ангелов, заместник-главен изпълнителен директор на Банка „Пиреос“; арх. Георги Коларов, президент на Българския съвет за устойчиво развити; доц. арх. Недялко Бончев, заместник-ректор по учебната дейност на УАСГ; инж. Страхил Иванов, управител на агенция „Явлена”; Атанас Гаров, изпълнителен директор на Colliers International за България; Сергей Койнов, изпълнителен директор на „Фортън Интернешънъл”; Иван Велков, председател на Национално сдружение „Недвижими имоти” и други.

Вече тече процедурата по набирането на участниците в конкурса. Организаторите очакват в него да вземат участие именно онези проекти, доказващи, че в България има направени успешни и представителни инвестиции, които са част от визитната картичка на страната ни.

Всички кандидати трябва да внесат своите проекти в офиса на FIABCI-България най-късно до 10.03.2013 г. Заседанията на журито ще се проведат в периода 10-31 март 2013 г. Официалната церемония по връчването на наградите за България ще се проведе на 19 април 2013 г. и ще бъде излъчена по телевизия Bulgaria On Air.

Победителите ще получат правото да участват в големите международни награди за 2014 г., които ще се връчат на пищна церемония по време на 65-тия Световен конгрес на FIABCI.

Медийни партньори на българско издание на международен конкурс Prix D’Excellence Awards са специализирания сайт за недвижими имоти imot.bg и бизнес телевизия Bulgaria On Air.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: