pixel

Фандъкова поиска оставки в ”Софийски имоти”

кмет

Източник: dir.bg

Кметът на София Йорданка Фандъкова поиска отстраняването на ръководството на общинското дружество „Софийски имоти“ ЕАД. Ръководствата на общинските дружества се определят от Столичния общински съвет и мога да заявя, че нямам „мои хора“ в ръководствата на тези дружества. Това заяви на заседание на Столичния общински съвет кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА. Според кмета на София е „недопустимо да се злоупотребява с такива средства по този начин“. Йорданка Фандъкова каза, че преди днешното заседание на Столичния общински съвет е уведомила за решението си председателя на съвета Елен Герджиков.

По-рано общинският съветник от БСП Георги Кадиев представи сигнал, изпратен до него, който уличава шефа на „Софийски имоти“ Диян Цветков, че е изхарчил 5186 лв. за покупката на маркови парфюми и алкохол, домакински принадлежности и други.

Всички фактури са издадени в периода от 9.07.2012г. до 23.01.2013 г., когато Деян Цветков е изпълнявал длъжността директор на „Софийски имоти“ . В голямата си част разходите са направени в края на годината, преди и около декемврийските празници.

Освен тези лични стоки, има и сигнал за други нарушения – започнали непрозрачни ремонти на „Софийски имоти”, за неправомерно уволнение на служители на дружеството, потвърдено и от Инспекцията по труда, както и при отдаването на почивната база на фирмата в с. Китен и извършеният за сметка на дружеството цялостен ремонт на базата на обща стойност 118 213,61 лева.

Данните бяха публикувани от общинския съветник от БСП Георги Кадиев на личния му блог, където е показал и фактурите на сметките.

Диян Цветков пое общинската фирма „Софийски имоти“ в началото на 2012 г. след като бившият председател на Столичния общински съвет Андрей Иванов се оттеги от поста. Дотогава дружеството се ръководеше от Камен Манев, който напусна след оттеглянето на Андрей Иванов. Диян Цветков и Полина Витанова, влязоха в управлението официално от 1 февруари 2012 г. Двамата са от квотата на кмета Йорданка Фандъкова.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: