pixel

Строителният бум в Дубай продължава

Dubai

Само до края на тази и началото на следващата година е планирано началото на 7 мащабни проекта в Дубай, всеки от който е на стойност няколко милиона евро. Независимо на забавянето на пазара на недвижими имоти, строителните предприемачи не възнамеряват да забавят темповете. Емирството продължава да привлича повече инвеститори, отколкото Лондон, Ню Йорк и Хонконг не само с изгодните си цени, но и с факта, че е офшорна зона. Цените на търговските площи са двойно по-ниски от тези в британската столица, сочат данните на консултантската компания CBRE. Най-високата цена на квадратен метър в Дубай е 12 000 USD, докато в Лондон – 28 000 USD, съобщава fakti.bg.

Разбира се, поевтиняването на петрола (суровина на която Обединените арабски емирства разчитат) нямаше как да не окаже влияние и върху имотния пазар и накара част от инвеститорите да се оттеглят. Но от друга страна, това което става в световен мащаб, кара част от тях да преценяват Дубай като едно по-сигурно място за инвестиция пред редица други дестинации и да реализират проекти като Jebel Ali Gardens, The Villages и Skyline Towers.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: