pixel

Построиха най-тихата стая в света

tiha-staia

Най-тихото място на планетата е беззвуковата стая на Microsoft, която поглъща отражението на звука отвътре. „Бях вътре само 5 минути и едва не се побърках”, разказва впечатленията си журналистът на Business Insider Мат Вайнбергер.

Най-тихата стая в света се намира в подземната експериментална лаборатория Building 88 в кампуса на Microsoft. През 2015 г. тя бе вписана в Книгата на рекордите на Гинес като „най-безшумното място” на Земята. Равнището на шум в помещението е рекордното –20.35 децибел. Да стане още по-тихо е невъзможно, обясняват специалистите от Microsoft, поради наличието на движещи се частици, които се сблъскват помежду си. „Да се говори вътре в стаята е изключително трудно. У човек възниква чувството, че крещи във възглавница”, обяснява Вайнбергер.

tiha-staia

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: