pixel

Пропадания в новия участък на бул. “Ал.Малинов”

bul malinov

Новият участък на булевард “Александър Малинов” в столичния ж.к. “Младост” 3 е започнал опасно да пропада, сигнализира читател на БГНЕС.Деформираното пътно платно се намира над подземните тунели на метрото между станциите “Акад. Ал. Теодоров-Балан” и Бизнес парк.

Този пътен участък бе открит на 22 август, три месеца след като в експлоатация бе пусната и отсечката от метрото от „Младост“ 1 до Бизнес-парка.

От заснетия материал става ясно, че неравности и пропадания има на поне три места в крайната дясна лента на пътното платно в посока центъра.

На местата, където пътят е деформиран, се вижда, че са били извършвани допълнителни строителни работи. За това говори и прекъсването на маркировката.

Участъкът позволява развиването на висока скорост, което, съчетано с неочакваното пропадане на пътя, може да доведе до загуба на управление на автомобила и дори до фатални последици за пътуващите или за пешеходците, които излизат от близката метростанция.

Въпреки, че неравностите по трасето са поне от две-три седмици, общината не се е погрижила да обезопаси отсечката или поне да постави предупредителни табели.

Изграждането на участъка, който е с три метростанции, излезе 44 млн. евро. По-късно стана ясно, че заради нарушения при тръжните процедури е наложена финансова корекция в размер на 6,2 млн. лв.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: