pixel

Обновяват центъра на Русе с 5 млн. лв.

русе

Източник: dir.bg

Русе получи 4 750 000 лева по оперативна програма „Регионално развитие“, с които ще бъде благоустроен старият градски център.

Общата стойност на проекта е 5 408 005,67 лева, от които 4 750 000 лева са европейско финансиране, съобщиха от общинската управа, предаде БТА.

С осъществяването на проекта старата централна градска част ще се свърже с „новия“ център. Тротоарите по ул. „Александровска“ ще се премахнат, водоотвеждането ще се осъществява чрез специални тънки решетки, имитиращи фуги между плочките.

Предвижда се изграждане на водна атракция – сух фонтан. На площад „Елиас Канети“ ще бъде поставен и паметник на родения в Русе световноизвестен писател-нобелист.

Озеленяването на градинките на площад „Батенберг“ ще бъде изцяло обновено, а за да се поддържа растителността ще бъде изградена нова поливна система.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: